| HOVEDSIDE |

FOLKPORT LIVE PÅ

RØED GÅRD

Storstua

JELØY


 

SØNDAG 27. OKTOBER 2019

Det ble enda en stemningsfull herregårdskonsert som en akustisk og melodiøs opplevelse i tidsriktige omgivelser i storstua i den flotte hovedbygningen på Røed gård på Jeløy. 
FolkPorts musikk bygger på den musikalske arven fra underholdningsmusikken i Storbritannia helt siden middelalderen og slik den siden har utviklet seg til folkrock.
Det er nå mer enn
18 år siden vi fire startet opp FolkPort og det kjennes veldig fint å bruke både røttene og erfaringen til å skape noe nytt av det gamle.
Denne gangen med tre nye låter og ellers høydepunkter fra alt vi har holdt på med gjennom årene.
Tusen takk til alle dere som tok turen og skapte stemningen sammen med oss!


 

Et par fine ettermiddagstimer på Røed der publikum, lokalet og bandet skapte noe spesielt sammen på en strålende høstdag.

Se facebooksidene til Røed Gård

Det føles som en ære å få lov til å spille i denne stua fra 1700-tallet, omtrent da grunnlaget for musikken vår ble utviklet i Storbritannia. Takmaleriet er fra 1791!
Og i denne stua er det lett å se for seg at det kunne ha sittet en karakter fra Jane Austens romaner og spilt på klaveret!

Her er stua ferdig rigget for konsert.

  

  

Helt fullt i storstua med et nydelig publikum med et aldersspenn fra 3 til 93 år som deltok med full oppmerksomhet - Det blir fort litt magisk i denne settingen.

 

Pauseinnslaget denne gangen ble sherrysmaking med tilhørende ost for alle, litt historiefortelling om engelskmenn og sherry og et dikt av den skotske nasjonalpoeten Robert Burns:

Had we never lov'd sae kindly,
Had we never lov'd sae blindly,
Never met -- or never parted --
we had ne'er been broken-hearted

Etter dette passet det fint med premiére for oss på den skotske trad. låta "The Skye Boat Song"

 

 


Takk til Inken Lundgaard og flere for bilder!


 

 

   | Tilbake |