| Bilder fra arrangementet | HOVEDSIDE |

FOLKPORT LIVE PÅ
- 16. mai er vi så glad i -
EN TRADISJON GJENOPPLIVES PÅ
Tivoli Amfi - Moss

Dagen før Dagen var det ofte konserter og ablegøyer på Blinken sånn under Club RB - tida rundt 1970, forteller gutta i The Tombstones, Moss første boyband. Tradisjonen tas nå opp igjen i Tivoli Amfi. For 16. mai blir det både Blinkentråkk til 60-tallsmusikk, konsert med FolkPort, andre utskeielser med musikktruppen Etter Svinesund og attpå til, lapskaus og tale for dagen!

Alt dette rett etter at MFK igjen har reist stoltheten mot Sparta på Melløs. - Østfolds nasjonaldag er nemlig 16. mai, ifølge Etter Svinesund. Det har sin forklaring i at folk i Østfold alltid har vært tidlig ute. Det kan komme av fylkets nære tilknytning til broderfolket, og at man allerede under Karl Johans regime forutså utfallet av forhandlingene i Sven-Ingvars-suiten i Karlstad i 1905.

16. mai serveres en lykkehjulsakt med mannlig sukkerspinn i Tivoli Amfi, når Etter Svinesund legger ut den så ofte nedslåtte, men høyst virile beretningen om Glenn Rogers ferd gjennom fylket for å finne kjærligheten. Truppen består av: Dag Larsen (vokal), Egil Jegleim (tangenter), Jan Larsen (gitar), Øystein Olausen (bass), Arne Forsgren (trommer)

FolkPort leverer som kjent melodiøs rootsmusikk med inspirasjon og elementer fra britisk og irsk folkemusikk. Bandet har høstet stor anerkjennelse langt utover vårt lokale øyrike, og i sommer er de igjen invitert til Skagenfestivalen. Bandbesetningen er som for band flest, men i tillegg brukes fele, mandolin, blikkfløyter, trekkspill og elektronisk sekkepipe. - Med FolkPort kan du drømme deg bort til de varmeste ballader, bli revet med i allsang til irske drikkeviser eller hive deg rundt på dansgulvet til heftige jigs and reels fra de erfarne musikerne Ørjan Arntsen, Sølvi Eriksen, Bjørn Fyen, Hallgeir Myhre og Tore Tambs-Lyche.

Før Shadows- og Beatles-låtene tar helt av med The Tombstones, holder vår velkjente lokale avisskribent Kai Holtan holde síne fortullinger i form av en formell tale for dagen. Intet øye kommer til å være tørt, og mange vil garantert huske mer av Henrik Wergeland, søttendemaisløyfer og russetog enn de har gjort på mange år!

Ebb Tide og Rock´n roll and music er blant de udødelige sviskene fra 60-tallet som Tombstones kommer til å egge det danseglade publikum med. Eivind Jakobsen, Stein Mathisen, Roger Bruun, Jan Larsen og Egil Jegleim spilte sammen allerede for drøye 40 år siden. De kommer ikke fra Tomb, men har alltid likt Stones. Så idet dagen før dagen blir til natt og flaggene på ny må strykes, kommer rytmene i Storgaten til å minne om noe langt annet enn Norsk Jegermarsj. Arrangementet heter derfor, 16. mai er vi så glade i!

Plakat Tivoli Amfi
Se også annonse og forhåndsomtale i Moss Avis

   | HOVEDSIDE |