| FOLKPORT HOVEDSIDE |  

Bjørn Fyen

Vokal / akustisk gitar


Bjørn er fra Oslo, bodde senere i Lillestrøm-området og bor nå i Son i Akershus. Han var litt aktiv i musikklivet i Lillestrøm på 70- og 80-tallet der han spilte i noen forskjellige sammenhenger. Ikke noe av dette var folk-rock-band, men han prøvde alltid å få med noen folk-rock-låter. På 90-tallet ble det (altfor) mye jobbing og lite musikk, men dette snudde da en gammel drøm om å spille med en felespiller gikk i oppfyllelse og FolkPort utviklet seg fra en forsiktig start i 2000. Alt etter det har jo vært et eventyr i samspill, opplevelser og moro :-)

Epost: bjorn@folkport.com

 

LENKER:
Bjørns gamle Gibson-gitar trenger mye omsorg og det sørger Harald Hougaard, flink instrumentmaker på Røed Gaard for.
I
2002 og 2005 ble det endelig turer til Cropredy-festivalen, og noen bilder fra turene er lagt ut på web.

Bjørn
FolkPort


Instrumenter og utstyr

Bjørn spiller på en Takamine Limited Edition 1991 akustisk gitar med en Palathetic undersaddle pickup og en Tri-Ax soundhole pickup. Disse håndteres i en innebygd CoolTube CTP-2 rør-preamp i gitaren før signalet går til mixer via en Boss TU-2 Tuner / tc electronic reverb og en Radial Pro D2 DI-boks.
I tillegg spiller han noen ganger på sin gamle, velbrukte Gibson Heritage akustiske gitar med innebygget Fishman Acoustic Matrix Natural II. Strenger fra Elixir, Shubb capo og noen sharkfin-plektre er vel i grunnen resten.
Sangmikrofonen hans er en Neumann KMS 105 og signalet går gjennom prosessorer fra t.c.helicon før mixer.


Flere nærbilder av Takamine LTD-91 :-)

Reklameposter for Takamine Limited Edition 1991 (Dave Stewart):
Takamine

 

0001964050